Selecteer Uw type voertuig

 

150_p1010081.JPG             100_simg_image_8.jpg             100_simg_image_8.jpg             100_simg_image_8.jpg
auto's vrachtwagens tractoren boten

Wat is Chiptuning

Chiptuning is het optimaliseren van de software in uw voertuig. De elektronische regeleenheid (ECU) in uw voertuig is een computer die alle noodzakelijke gegevens voor het motormanagement bevat. De chips in de ECU zijn geladen met software. Met deze software regelt de ECU o.a. turbodruk, onstekingstijdstip, inspuithoeveelheid, enz. Bij chiptuning worden deze waarden geoptimaliseerd.

Bij atmosferische motoren is een vermogenswinst van 6 a 8 % haalbaar. Bij turbo benzine of turbo diesel motoren is een vermogenswinst van 20 tot 40% geen uitzondering. Bij het aanpassen van het in en uitlaat traject van de motor zijn zelfs nog grotere vermogenswinsten te behalen.

Bij een zelfde rijstijl wanneer het extra vermogen niet aangesproken wordt zal het voertuig minder verbruiken omdat het rendement van de motor is verbeterd.

Roetfilter (DPF) verwijderen en EGR klep dichtleggen.

Alle moderne diesel motoren zijn tegenwoordig voorzien van een roetfilter. Wanneer deze kapot gaat zijn hier vaak grote kosten aan verbonden voor het vervangen van het filter. Wij kunnen deze voor u verwijderen en uit de software schrijven, zodat grotere kosten u in de toekomst gespaard blijven.

 

 

 

 

Soorten chiptuning

BDM TUNING

OBD

Staat voor “On Board Diagnosis” Hierbij wordt de software van het voertuig uitgelezen via de EOBD (storingsstekker). Vervolgens wordt de software geoptimaliseerd en teruggeschreven naar de ECU. Hier komt geen soldeerwerk bij kijken en moet de ECU niet open.

BDM

Is vergelijkbaar met OBD, alleen wordt hierbij de software rechtstreeks vanaf de ECU gelezen en teruggeschreven.

Tuning Module

Een Tuning Module wordt bij dieselvoertuigen aangesloten op de brandstofpomp of brandstofleiding en bij benzinevoertuigen op de MAP- of MAF-sensor. Bij deze systemen wordt tot wel 8 kernvelden aan elkaar gekoppeld die onafhankelijk van elkaar kunnen worden opgeroepen en zo de gewenste rijstijl vormen.Bij een Powerbox wordt de originele software niet overschreven en is eenvoudig te verwijderen.De Modules geleverd door Tracktune Performance zijn TÜV gekeurd en zijn totaal niet te vergelijken met de goedkopere versies.

 
Realisatie: TiDi Graphics